spot_img

Otel Logosu Nasıl Olmalı?

Logo işletmenin veya kuruluşun simgesidir , şirketin kimliğini ifade eder . Günümüzde en sıradan şirketler bile logo kullanmaktadır.

Logo profesyonel bir çalışma olmalı ama aynı zamanda basit ve herkesin kolayca görünce anlayabildiği bir sadelikte olmalı . Estetik ve göze hitap eden büyüklükte olmalı .Boyutu çok büyük olmamalı . Sıcak renklerde ve mümkünse tek renk olmalı , en başarılı logolar tek renklerden oluşturulmuştur, karmaşık renkler göz yorar . çok cart ve abartılı bir renk olmamalı , mümkünse yumuşak renkler kullanılmalı. Çünkü bu logo sadece broşürlerde değil, otelin her yerinde tabaklarda, havlularda , peçetelerde ve hatta otelin giriş camlarında ve açık hava mekanlarında kullanılacaktır…En önemlisi logo her zaman insanların aklında kalabilmeli …

Aynı zamanda logo şekillerle veya yazılarla birlikte de kullanılabilir .Eğer logo yerine isim kullanılacaksa , bu yazın karakterleri , çok kibar ve kullanışlı bir yazı karakteri ile oluşturulmalı . düz font her zaman daha iyidir.

Logo tasarımının kolay benimsenebilmesi için Logo tasarımı kesinlikle firma, kurum ya da kuruluşa özgün olmalı. Başka şirketlerinin logosu veya markası kesinlikle benzer bir logo kullanılmamalı , kafa karıştırmamalı, size özgün bir şekil olmalı.

Otel logosu düşünülürken bazen de , otelin veya restoranın bölgesindeki özellikler kullanılabilir. O bölgeye mahsus açan bir Çiçek , o bölgede bulunan tarihi bir anıt, eser …

Şirketin logosu , ismi gibi tescillenmeli , başkaları tarafından kolayca kullanılmamalı .

Logo ile kullanılacak bir kelime var ise , mutlaka İngilizce karakterlere uygun bir kelime olmalı ğ,ş,ç gibi harfler ile yabancı internet sitelerinde  zorluk yaşanmaktadır..

Slogan ise basit ve keyif verici olmalı akılda kalmalı .Slogan , işletmenizi , misyon ve vizyonunuzu anlatır. Çok uzun olmamalı sadece bir iki kelimeyle insanlara kendinizi anlatabilmelisiniz . Hatırlanabilir olmalı , insanlara ne sunduğunuzu anlatmalı.

Arçelik, “Arçelik demek yenilik demek”,

Coca Cola, “Hayatın Tadı”,

Kalebodur, “Kalebodur, seramik budur”

Tokai, “Çakar çakmaz çakan çakmak”….

 

Aykut BAKAY

aykutbakay@gmail.com

Yazılarımı kaynak göstererek yayınlayabilirsiniz.

RELATED ARTICLES

Most Popular

spot_img
error: İçerik Korumalı!!