spot_img

Otellerde digital signage ve kiosk uygulamaları

Otelcilik sektöründe digital signage ve kiosk

Çoğu kişiler bu iki kavramı birbirine karıştırabilir veya hiç bilmeyebilir, doğaldır çünkü teknoloji hızla değişiyor, takip etmek kolay değil. Ne zaman, nerede ve ne yapacağınızı artık teknoloji belirliyor.

Dijital pano veya dijital tabela diye tabir ettiğimiz digital signage ları anlatmak ve kiosk makineleri ile aralarındaki uyum ve aralarındaki farklar hakkında birkaç detay söylemek istiyorum .

Bu panolar fotoğraf, video, metin, ses gibi birçok formatta, geniş ya da küçük ekranlarda hizmet sunarlar. Otellerin bilgi işlem ( IT ) odalarındaki serverlarına kadar uzanan kabloları üzerinden kullanımı basit bir yazılımla değişiklik ve idare edilebilme özellikleri vardır. Hatta diğer departman ofislerindeki pclere de yüklenildiğinde kullanım imkanı tanınabilmektedir.

Geleneksel tanıtım olarak artık basılı ürünler ve broşür dönemi bitti bunların yerini digital signages ler geldi.

İşletmeler için dijital tabelaların cazibesi, halkın teknoloji ile artan konforundan kaynaklanmaktadır. Dijital parlak bir ekranın, dinamik hareketini görmezden gelmek mümkün değildir, dikkat çeker. Artık hareketli ekranları alış veriş merkezleri, metro istasyonları, otobüs durakları, hastaneler, marketler, gibi her yerde görmek mümkün.

Otelcilik sektöründe ise, teknolojideki yeniliklerin takip edilmesi, her fırsatta misafirlerine yeni bilgilerin ve ürünlerin sunulması, işletme için çok önemlidir. Bu tarz görüntülü ve hareketli panoların lobiye girer girmez tüketicilere ulaşması, otelcilik sektörü için büyük bir hizmet. Teknolojiler sayesinde işletmeler, pazarlama ve bilgilendirme kampanyalarını, diğer pazarlama yöntemlerine rakip olacak şekilde, nispeten kolay ve benzersiz bir şekilde yürütmekte ve misafirlerle işletme arasında güçlü bir iletişim sağlamaktadır. Daha önce televizyonlarla sınırlı olan bu bilgilendirme ekranları şimdilerde ise otel endüstrisinin önemli ve büyük parçası olmaya devam etmektedir

Lobiler, koridorlar, asansörler, katlar ve toplantı salonları dışındaki otellerin çeşitli alanlarındaki dijital tabelalar katılımı artırır ve misafirlerine otelde kaldıkları süre boyunca inanılmaz bir yönlendirme sağlar. Konuklar yol bulma bilgilerine erişebilir; etkinlikler, otel içinde bulunan olanakları ve mağazaları keşfettirirler.

dokunmatik

Dijital panoların kullanım alanları ;

* Otel içindeki yönlendirmeler; toplantı salonları ve günlük toplantıların firma bilgileri, restoran, bar, havuz, sağlık kulübü ve diğer kullanım alanlarındaki özel etkinlikler.

* Bilgilendirme ; Otel içinde misafirlerin kullanabileceği alanların görsel sunumları ve hizmetleri.

* Restoranlar ve barlarla ilgili çeşitli bilgilendirmeler, menüler, promosyonlar, indirimler, müzik grupları veya etkinlikler.

* Acil durum mesajları; misafirlerin de katılabileceği veya o anki durumla ilgili bilgi sahibi olması gerektiği, deprem tatbikatı yangın tatbikatları, özel bir durumla ilgili kullanılamayacak alanlar.

* Günlük haberler veya hava durumları, trafik göstergeleri, kur bilgilendirmeleri, hava limanı uçuş kalkış bilgileri.

* Otel içindeki veya yakın bölgede civarındaki etkinlikler

* Yol bulma ve yönlendirme ; adres lokasyon veya çevrede olan önemli atraksiyon veya cazibe binalrı

* Personel bilgilendirmesi, personel girişinde giriş veya çıkış yapan personele önemli uyarılar.

* Bekleme salonu, lobi bilgilendirmeleri . Otel hakkında fotoğraf ve görsellerle tanıtım bilgilendirme

* Ürün satışı bilgilendirme ; otelde satışı yapılan herhangi bir ürünle ilgili satş yapılması mesela , misafir liyakat kartları, bonus kartları , hediyelik eşyalar, spa ve odalara ait bir takım ürünlerinin satışlarının yapılması.

Digital signage çeşitleri

İnteraktive digital signages ; Dokunulabilir ekran üzerinde sorgulama yapılabiliyor, tuşlara dokunup yazı yazabiliyor, internete bağlanabiliyorsunuz.

Outside digital signages ; bilgilendirme tabelası , dış mekan hava şartlarına uyumlu bilgi içeren tabelalar.

Outside billboards; Büyük binaların duvarlarına veya cephelerine koyulmaktadır

Display digital signages ; Reklam ve tanıtımları sadece izleyebiliyorsunuz.

otellerde kiosk

Kiosk ile digital signage arasındaki farklar nelerdir ?

Hem dijital panolar hem de kiosklar birbirlerine çok benzeseler de aralarında birçok farklar vardır.

* Kiosklarda donanım ve yazılım çok daha komplike karmaşıktır.

* Her iki makine de uzaktan yönetilebilir, yazılımlarına güncelleme veya yükleme yapılabilir, değiştirilebilir.

* Kiosklara en güzel örnek atm makinalarıdır. En büyük özelleri da fiş veya para alabilme/ verebilmeleridir. Böyle olunca belli zamanlarda, takip edilerek, makineye kağıt veya para vs yükleme yapılmaktadır. Son zamanlarda kiosklarda geri dönüşüm makinesi olarak da kullanılmaktadır.

* Ayrıca kullanıcı sayısını tespit etmek mümkündür.

* Güvenlik hem fiziksel hem de iç yazılım olarak üst seviyededir.

* Otellerde konuklara hızlı bir şekilde otelden check-in ve check-out yapabilirler

* Kullandığınız yazılım çeşidine göre sizin yüklediğiniz bilginin sıralamasını, zamanlamasını ve içeriğini eşzamanlı biçimde değiştirmenizi sağlar. Yazılıma bağlı olarak, veriyi takip ederek ne kadar sürede, kaç kullanıcı, hangi içerik ile ne kadar süre boyunca etkileşime girdiğini görebilirsiniz.

* Kioskların maliyetleri daha yüksektir.  Makineyi tasarlamak ve içerdiği yazılımı yazmak da ayrı bir bilgi ve yaratıcılık gerektirdiğinden yazılımı da daha yüksek maliyetler oluşturacaktır.

* Müşterileriyle daha yakından iletişim kurmanızı sağlarlar. bire bir müşteriye ulaşmak isteyen, ona sattığı ürünün yada hizmetin özelliklerini detaylı olarak anlatmak isteyen herkes için uygundur. Kiosk satıcı/pazarlamacı ile müşterinin konuşma yöntemini kullanmadan bire bir karşılıklı diyaloğa girebilme yöntemidir. Etkileşimi yüksektir.

 

Copyright@Aykut Bakay

Yazılarımı ancak kaynak göstererek yayınlayabilirsiniz.

aykutbakay@gmail.com

RELATED ARTICLES

Most Popular

spot_img
error: İçerik Korumalı!!