spot_img

Otel Şampuanlarında kısıtlama

Avrupa Birliği ülkeleri, ‘Bıçak kemiğe dayandı’ sloganıyla su rezervlerinin kirlenmesine karşı birlik oldular. Bu haber, otelcilik sektöründe ve buklet malzeme tedarikçilerinde bomba etkisi yarattı.

Avrupa Birliği ülkeleri, ‘Bıçak kemiğe dayandı’ sloganıyla su rezervlerinin kirlenmesine karşı birlik oldular. Bu haber, otelcilik sektöründe ve buklet malzeme tedarikçilerinde bomba etkisi yarattı. Avrupa’da Plastik kullanımına kısıtlama geliyor.

Oteller havuz, deniz kenarı, oda banyoları ve spa alanlarında tek kullanımlık plastik şampuan, saç kremi, vücut kremi, nemlendirici vs. gibi ürünlerde artık başka bir çözüm bulmak zorunda. Bu ani habere karşısında herkesin kafasında birçok soru işareti oluştu.

Kısıtlamaya, yiyecek içecek operasyonlarında kullanılan plastik bardaklar, tabak, çatal ve kaşıklar, plastik süs malzemeleri, çantalar, gıda kapları da dahil. Hatta minibarda ve otel genelinde kullanılan plastik su şişeleri bile iptal ediliyor.

Sabun, şampuan, saç kremleri, yeniden doldurulabilir ambalajlarda olacak 

Ayrıca, plastik çamasır torbaları, personel ve misafirler için yıkanan kıyafetleri korumak için kullanılan ince ambalajlar ve oda kapı kartları da bu mevzuatın içinde yer alıyor.

Ama bizi en çok ilgilendiren ve tüketimi çok fazla olanlar; sabun, şampuan ve saç kremi ürünleri. Bunlar artık doldurulabilecek ambalajlarda odalara yerleştşrşlecek. Plastik şişeler yerine çevrede bol bol temiz su doldurma çeşmeleri bulunacak.

Six Senses, Marriott ve Hilton otellerinin çoğu, plastiği şimdiden terketmiş durumda. Özellikle çevreci birlikler bu konuda çok ısrarlı. Ancak bu konuda henüz kesin karar verilmiş değil. Kesin karar verilse bile, 2030 yılına kadar süre var.

Plastik kısıtlaması kararının berberinde getireceği sorunlar

Plastik kısıtlaması kararının berberinde getireceği sorunları da göz ardı etmemek gerekiyor. Plastiğin yerine geçecek olan cam malzemenin kırılma olasılığına karşı henüz nasıl bir önlem alınacağı açıklanmadı. Bunlarla ilgili bol bol resimli bilgilendirme yapılması ve personel eğitimleri verilmesi gerekiyor.

Küresel olarak, her yıl 300 milyon ton plastik üretiyoruz ve bunların yüzde 78’i geri kazanılmıyor veya geri dönüştürülmüyor. Her yıl yaklaşık 8,8 milyon ton plastik okyanuslara dökülüyor. 700 tür deniz hayvanı, plastiğin dolaşıklık, kirlilik ve yutulma şeklinde kendilerine oluşturduğu tehdit nedeniyle neslinin tükenmesiyle karşı karşıya.

Deniz kaplumbağalarının yüzde 50’sinin midelerinde plastik var. 2050 yılına kadar, tüm deniz kuşu türlerinin yüzde 99’u plastik atıkları yutmuş olacak. Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2025 yılına kadar her üç ton balık için bir ton plastik olacak ve işler her zamanki gibi devam ederse, okyanusta 2050 yılına kadar balıktan daha fazla plastik olacak.

Bu yazım 27/12/2022 tarihinde www.turizmaktuel.com internet sitesinde yayınlanmıştır.

RELATED ARTICLES

Most Popular

spot_img
error: İçerik Korumalı!!